♥ berita baik ♥

15 November 2012

Marry Me - IamNEETA



We ran out of time now
and trap in the wind now
no change when the faith came
i running like hell 

i wrote like black and blue 
but i see..
all bloody red

it shouldn't be like this
and now not the ending
show me your love.. love.. love...

it might be the end
but i'm not 
losing you now..

Marry me....
marry me......
stay with me...
live with me.... 


it shouldn't be like this
and now not the ending
show me your love.. love.. love...

one step to the end
but i am not
losing you now..



by :: patrick Anahoda


Be Mine - Tasha Manshahar feat Syed Shamim




*Xsangke SYed Shamim pandai menari... cool2.. hahax~~





Bermula di Facebook
kau tegur ku dulu tak tahu malu
tak kuasa nak layan
aku buat taktahu

kau terus cuba dan mencuba
Sehingga ku jatuh cinta
Gatalnya dirimu
Membuat ku terjatuh

Bila kita mula mengada
Kita selalu keluar sama
Borak panjang - panjang
Makan dan tengok wayang

Sikit sikit aku merajuk
kau selalu sabar pujuk
Tapi sebenarnya
aku cuma nak uji saja

Let me tell you that I love you
And I never wanna wrong you
Take my hand baby
Come, go through with me
Let me tell you that I miss you
And I never wanna lose you
You’re my heart baby
My life is incomplete without you

Syed Shamim ::
Let me tell you that I love you
And I never wanna wrong you
Take my hand baby
Come, go through with me
Let me tell you that I miss you
And I never wanna lose you
You’re my heart baby
My life is incomplete without you


Let me tell you that I love you
And I never wanna wrong you
Take my hand baby
Come, go through with me
Let me tell you that I miss you
And I never wanna lose you
You’re my heart baby
My life is incomplete without you

Dalam pada ku gembira
kadangkala sedih juga 
kau sudah berpunya
Tak mungkin jadi milikku selamanya...






versi lama

Cuba Teka - Tasha Manshahar









Matamu redup bagai bayu 
Juga awan biru dilangitku
Senyummu seindah mentari 
Selalu menerangi mimpi sepi


c/o :
Cubalah cuba sayang teka 
Siapa yang bertakhta dalam jiwa
Adakah kau rasa
Sayang ku selalu ada waktu
Tuk menyayangimu
Menjagamu...
Seluruh hidupku...



Matamu redup bagai bayu 
Juga awan biru dilangitku
Senyummu seindah mentari 
Selalu menerangi mimpi sepi


Cubalah cuba sayang teka 
Siapa yang bertakhta dalam jiwa
Adakah kau rasa
Sayang ku selalu ada waktu
Tuk menyayangimu
Menjagamu...
Seluruh hidupku...


Tasha Manshahar dan Syed Shamim (sweet Video )




hye....  tadi sibuk2 aku duk tweet2 nampak ade
 org post ---->
( dye ni twitfamous kot... sbb tu kalau aq letak tweet dye kat sini pun xde effect pape wakaka... ehhh sorry...) 

Tweet dye buat aq teringat yg aku ade nak post pasal Tasha Manshahar n Syed Shamim ni tapi masa tak mengizinkan... hahax... 
kebanyakan Kaki youtube la yg kenal diorang ni. Ramai kaki youtube kan?
sebab youtube landasan untuk remaje sekarang kongsi ape yg dia buat...
kire diorang ni vlogger la jugak.. ni yg aku tau la...


                                                                      Tasha Manshahar (Sha )
Nur Nadia Natasha Binti Mohd Manshahar
Kajang, Selangor
20 tahun (2012)
student Institut Perguruan Kampus Ilmu Khas, Cheras





Syed Shamim (ed )
Syed Shamim Al Idrus Syed Abdul Kadir
Seremban, Negeri Sembilan
19 tahun (2012)
Institut Pendidikan GuruKampus Ilmu Khas, Cheras




Sebelum ni aku just tengok2 biase je video diorang ni lepas roomate aku tunjuk.
ni first video diorang yang aku tengok..


Mr. Saxobeat

3 sebab aku minat video ni
1. Aku lebih suka lagu akustik daripada lagu R&B macam real lagu saxobeat.
2. Suara Syed Shamim awesome
3. diorang punya suara serasi
(Komen kritik itu perkara biasa... artis famous pun kena kritik.)

banyak jugak video diorang. tapi aku just minat video ni je.. maknenye ni paling ok la yg aku tengok... tapi its fine la sebab mula - mula kan. then aku subscribe CLora Studio kat Youtube nampak video yang kedua yang best jugak dari Tasha Manshahar 

Be Mine 


Tapi lirik dia serious Annoyying... nasib baik versi baru dah tukar lirik... haha...


Stereo Heart


yang ni nice..

Baby


Yang ni Syed Shamim n Daiyan Trisha

Number One For Me

best cover... 

We Are Young (versi Acapella


Cuba Teka


yg ni pun nice kalau dgr byk2 kali,.... sebab first time dgr pun xleh masuk jugak... haha~~


Baby Its You
ok yang ni cover paling aku suka setakat ni.....

ok.... kalau nak tgok just kat ------> Clora Studio


P/s :: just ni je care nk appreciate org yg pernah hiburkan saye.... :)


23 Julai 2012

Terima Kasih - iamNEETA






Tidak pernah ku rasa
Perasaan yang begini 
Tulus untuk mencintai mu...

Semua kerna dirimu
Ku berubah hidup kini
Penuh dengan senyuman...


Oh.. sayang,datanglah
Ku ingikan dirimu
Dekatlah padaku
Ku rindukan pelukmu..

Terima kasih atas sgalanya..
Yang telah kau beri
Amat ku hargai

Semua ku simpan di dalamHati, 
penuh riang
Tawa mesra, 
terus terukir di hati... 

Siapa sangka 
kan bila dulu 
pernah luka cinta 
datang tak diduga 
bawa hingga syurga...


Tidak pernah ku rasa
Perasaan yang begini 
Tulus untuk mencintai mu...
Semua kerna dirimu
Ku berubah hidup kini
Penuh dengan senyuman...

Ohh sayang,datanglah
Ku ingikan dirimu
Dekatlah padaku
Ku rindukan pelukmu..

Trima kasih atas sgalanya..
Yang telah kau beri
Amat ku hargai
Semua ku simpan di dalam 
Hati,
 penuh riang
Tawa mesra, 
terus terukir di hati... 

Siapa sangka 
kan bila dulu 
pernah luka cinta 
datang tak diduga 
bawa hingga syurga...



Sahabat - Najwa latiff , Sham Kamarul dan Sleeq ( Official muzik video dan lirik )





Kau ada dikala ku suka
Dikala ku duka
setiap tangisan dan juga ketawa

Kau ada dikala ku perlu
setia menemaniku
Pegang erat tanganku bila aku jatuh

Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku

Kau lah yang di situ
Setia menungguku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku

 

(Sham Kamarul )
Kau ada dikala ku jatuh
disetiap bangunku
terus menemaniku tanpa rasa jemu

Kau ada disetiap tawa
dikala bahagia
kau menjadi sahabatku selamanya

Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku

Kau lah yang di situ
Setia menungguku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku


 (sleeq)

Najwa Latif :
Ku tahu ku kan selalu ada
Pada dirimu
Dan ku harap kau juga rasa begitu

Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku

Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku

Najwa dan Sham :
Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku

Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku
Sahabatku.


Jatuh Cinta - Iamneeta








Aku tak bisa menyedari 
bau cinta aku..
tentang kamu 
tak pernah kuhargai..

Kini aku jatuh cinta
pada pertemuan yang terindah..
telah membuatku  dekat padamu


kini ku bisa menyedari 
erti cinta kamu..
tentang aku 
selalu kau hargai..


kini aku jatuh cinta
pada diri kamu
segenap hujung duniaku
ingin kau tahu

kini aku jatuh cinta
semua tentang kamu
sehingga hujung duniaku
ingin kau tahu

kini aku jatuh cinta
pada diri kamu
segenap hujung duniaku
ingin kau tahu

kini aku jatuh cinta
semua tentang kamu
sehingga hujung duniaku

Jatuh cinta....





Aku tak bisa menyedari 
kamu cinta aku..
tentang kamu 
tak pernah ku hargai..

Kini aku jatuh cinta
dengan diri kamu..
sehingga hujung duniaku...
Ingin kau tahu....

kini aku jatuh cinta
semua tentang kamu
sehingga hujung duniaku
Jatuh cinta....

10 Jun 2012

IamNeetaBand sweet~ (video)

hello Neeta~~.
ehh tak tau nak tulis ape kat intro sebenarnye.. hehe~~
 just nak kongsi sweet band kedua yang aku minat selepas Joanna N co... Kebetulan joanna \dah lama tak ada lagu baru, aku jumpe band yang cute nie.. hahax~~ ...setiap malam aku dengar lagu - lagu Band Youtube ni..
 sebelum tu nak kenalkan diorang dulu.. hahax~

                                               Yang ni of course Vocalist hahax~
Neeta


                                                                  Bassist
Anas Zakwan

                                                                    Gitaris
Patrick

IamNEETA Band


Video ni aku mule2 kenal iamNeeta

 




 Aku mula tertarik dengan vocal dye, then, aku tengok next video

 



 Get Out- cover dari Neeta

 



Yang nie dengan Kaka Azraf... cool2....
 walaupun unplanned cover






 Yang ni pun sweet... original cover  Kasih Ibu

 


Ade je orang yang tak suke orang yang suke cover lagu..
but, 4 me mereka yang nyanyi lagu ni yang kadang2 popular kan balik lagu-lagu lama..
so, xyah la marah orang nyanyikan lagu orang balik,... tu maknenye lagu tu popular... biase la tu.. hehe....

Kalau nak tengok video diorang kat sini ----->  Nakal666 n  Iamneeta
untuk berkenalan dgn mereka sile contact di nombor...... err...
xde, like fanpage nie... haha~








sweet tak?? ehh... banyaknye video kat post nie.... tengok dan dengarla semua ehhh  k bye...

To iamneeta ~~ terus sukses
.


09 Jun 2012

Tuhan Tolong Aku - IamNeeta Band











Hancur segala kisah hidupku
Menjadi mimipi-mimpi yang terindah
Walau hati kecil ku menjerit

Tak mungkin mimpi menjadi milikku

[Chorus]
Tuhan tolong aku
Carikan penyeri untuk dalam hidupku
Ku perlu dia ingin jadi milikku
Menjaga hatinya wo oh oh

Bukan mahu aku
Yang telah terjadi luar kuasa tanganku
Bawalah aku dengan satu persatu
Mencari hatinya

Hilang segala ruang hidupku
Menjadi warna-warna yang terpendam
Walau hati kecil ku menjerit
Tak mungkin mimpi menjadi milikku

Tuhan tolong aku
Carikan penyeri untuk dalam hidupku
Ku perlu dia ingin jadi milikku
Menjaga hatinya wo oh oh

Bukan namun aku
Yang telah terjadi luar kuasa tanganku
Bawalah aku dengan satu persatu
Mencari hatinya

Andainya aku bisa terbang
Melebarkan sayap ke sana
tak terpanggil hingga kejauh
Merentasi garis dunia hoo ohh


Tuhan tolong aku
Carikan penyeri untuk dalam hidupku
Ku perlu dia ingin jadi milikku

Menjaga hatinya wo oh oh

Bukan namun aku
Yang telah terjadi luar kuasa tanganku
Bawalah aku dengan satu persatu
Mencari hatinyatuhan tolong aku...

20 Mei 2012

Aku suke dengar Radio Online

APesal la aku baru tau...??????


selame ni aku dengar kat laman web radio tu je kalau nak dengar radio, tapi menyusahkan aku pulak bile aku tak boleh nak tukar stesen lain, aku ni kan jenis macam tu, bile aku nak dengar radio je mesti nak tukar2 stesen lain,sebab bile iklan memanjang bla bla bla then, aku tutup je radio tu... n dgar MP3 kat fon aku. tapi, bile dgar mp3 rase boring plak, nak dgr radio kang diri sendiri jugak sakit hati dengar iklan memanjang...
 fon aku bukan tak boleh buat dengar radio, tapi, orang kata kalau fon buat dengar radio kang rosak... ehhh banyak pulak alasan aku, haha~
btw, aku nak cakap yang aku baru tau macammane nak dengar radio online n boleh change stesen bile2 mase, haha~ so, xde la stress sangat aku nak dengar radio.
 ni pun baru je tau dari classmate aku, aku nampak die bukak tadi,
 Betul kate lecture aku, proses belajar kebanyakan dari pemerhatian.. hahax~~


nie blog radio yang baru aku jumpe, orang ramai dah tau kot, aku je yang ketinggalan zaman. n tak terfikir nak cari. hahhaha...



die akan keluar macam nie,





boleh tgok tv jugak.. :)

24 April 2012

Untuk Dia - Sleeq Feat Najwa Latif









[Sleeq]

Kuatkan radio, kuatkan radio anda
Kuatkan radio, kuatkan radio
Aku yang patut, yang patut
Memberinya segala
Kerna aku mampu

Ya aku mampu
Melakukan apa-apa saja
Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)
Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)
Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)

Dia penuh gaya, semuapun nak bayar
Memang selalu belanja
Mungkin anak orang kaya
Kadang kala pabila
Dia ke Singapura
Tak duduk rumah saudara
Dia inginkan Shangrila
Bertemu di Facebook
Beberapa hari kemudian
Mungkin gua comel kot
Ajak ku jumpanya di KL, Ooh KL
Oh lupa bilang gadis ni KL
Tak cakap kosong dia memang begini
Akhirnya dapat tahu dia punyai lelaki
Lelakinya pula kan bawa Mercedez
Apa saja dia minta dia memberi tetapi

Aku yang patut, yang patut
Memberinya segala
Kerna aku mampu, ya aku mampu
Melakukan apa-apa saja
Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)
Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)
Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)

[Najwa Latif]
Engkau Punya Gaya
Walaupun tak kaya
Bukan paras rupa yang aku pandang sahaja
Mungkin kau lihat ku
Ku banyak berbelanja
Tapi sebenarnya ku biasa-biasa saja

Bertemu di MukaBuku
Ku jatuh hati padamu
Bukan tak nak mengaku
Tapi hati rasa malu
Senyum mu menawan menawan
Kau buat hatiku tertawan
Ada sesuatu yang kau perlu tahu
Tentang diri aku dengan lelaki itu

Meski dia bisa beriku apa sahaja
Tapi itu semua tidak boleh beri bahagia (bahagia)
Itu bukan segalanya

[Sleeq]
Aku yang patut, yang patut
Memberinya segala
Kerna aku mampu
Ya aku mampu
Melakukan apa-apa saja
Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)
Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)
Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)

[Najwa Latif]
Jadi engkau yang patut, yang patut
Memberiku segala
Kerna engkau mampu, ya engkau mampu
Melakukan apa-apa saja
Untuk aku (okay)
Untuk aku
Untuk aku
Untuk aku (untuk kamu)
Untuk aku
Untuk aku
Untuk aku
Untuk aku

Aku ingatkan diorang tengah bercakap.. haha..
Najwa lupe nak nyanyi part die time nie.. hahax...


enjoy... :)

07 Mac 2012

Gadis SePeRtI AkU- Shila Amzah




Akustik



Memang takkan ada gadis seperti aku
Tapi yang lebih baik banyak

Memang takkan ada gadis sehebat aku
Tapi yang lebih hebat banyak

Maka tak perlu kau susah hati
Banyak lagi gadis yang bisa kau pilih
Untuk kau jadikan sandaran hati

Memang takkan ada gadis seseksi aku
Tapi yang lebih seksi banyak

Memang takkan ada gadis secomel aku
Tapi yang lebih comel banyak

Maka tak perlu pujuk rayu itu
Jangan sampai kau rendahkan dirimu
Memaksa aku menjadi pacarmu

Oo baby baby
Jangan kau marah sebab ku tolak
Ku tahu kamu kaya dan baik budi bahasa
Ku yakin pasti ada gadis yang akan suka

Oo baby
Jangan kau dendam sebab ku enggan

Bercinta aku mahu
Tapi tidak denganmu
Ku sudah ada satu
Kekasih yang menunggu

Ceritanya aku mahu belajar setia
Makanya dari itu kamu jangan memaksa
Kerna aku memang tak bisa mendua

Oo baby baby
Jangan kau marah sebab ku tolak
Ku tahu kamu kaya dan baik budi bahasa
Ku yakin pasti ada gadis yang akan suka

Oo baby
Jangan kau dendam sebab ku enggan

Bercinta aku mahu
Tapi tidak denganmu
Ku sudah ada satu
Kekasih yang menunggu

Oo baby baby
Jangan kau marah sebab ku tolak
Ku tahu kamu kaya dan baik budi bahasa
Ku yakin pasti ada gadis yang akan suka

Oo baby
Jangan kau dendam sebab ku enggan

Bercinta aku mahu
Tapi tidak denganmu
Ku sudah ada satu
Kekasih yang menunggu






05 Mac 2012

Bawa Aku Pergi -Kaka feat. Zizan Raja Lawak




versi akustik


bawa aku pergi
pacu laju-laju
kita lari dari realiti
bawa aku pergi
pacu laju lagi
malah kita
tak perlu kembali

tengah malam nanti
tolong jangan lupa
jangan mungkir janji
aku dah teruja
sudah cukup lama
aku tunggu saat ini
sejak kali terakhir kau hantar pulang
hidup sungguh sepi
tolong jangan bilang mama
tolong jangan bilang papa
malah jangan bilang teman karibmu
jangan bilang sesiapa

oh, buku merah jangan lupa bawa
moga-moga belum tamat tempoh
kali ini kita pergi lebih lama
pergi lebih jauh, ayuh

bawa aku pergi
pacu laju-laju
kita lari dari realiti
bawa aku pergi
pacu laju lagi
malah kita
tak perlu kembali

mata dalam kaca, topi berceloreng
sarung tangan hitam, atas muka ada topeng
hanya perlu siul, tidak tekan loceng
hero sudah sampai, cepat terjun dari loteng
kita terus ke sempadan aku pacu, engkau bonceng
bawa bekal air muka cuci aib bopeng
lari dari kewajipan, tanggungjawab ponteng
lari dari kenyataan, mula kisah dongeng

tinggalkan dataran, puncak dunia kita duga
tinggal kemewahan cuba cara hidup purba
lari-lari baling bola salji depan gua
sambil cari yeti kita boleh cari (what?)
tinggalkan dataran, puncak dunia kita duga
tinggal kemewahan cuba cara hidup purba
lari-lari baling bola salji depan gua
tidak jumpa yeti moga-moga jumpa syurga

bawa aku pergi
pacu laju-laju
kita lari dari realiti
bawa aku pergi
pacu laju lagi
malah kita
tak perlu kembali

bila kita pergi
apa kan berlaku
siapa kan peduli
siapa ambil tahu
hidup kita tempuh
untuk apa saja
tidak kira mana kembara membawa
kita kan bersama

oh, buku merah jangan lupa bawa
moga-moga belum tamat tempoh
kali ini kita pergi lebih lama
pergi lebih jauh, ayuh

bawa aku pergi
pacu laju-laju
kita lari dari realiti
bawa aku pergi
pacu laju lagi
malah kita
tak perlu kembali




20 Januari 2012

Luka - Zarul and The Poters








yang terdalam
Saat kau luahkan
Kita dah berakhir

Hancur
Hancurnya hatiku
Saat kau pergi
Tinggalkanku di sini

Dimana janji manismu dulu
Mengapa engkau sanggup menidakkan hatimu
Saat manis yang kita lalui
Akan aku jadikan semuanya
Pengajaran untukku hadapi seluruh hidupku

Masih terasa kucupan darimu
Di saat kau melafazkan cinta
Kita berjanji kan tetap bersama sehingga akhirnya

Jika
Dapatku kembali
Ke saat itu
Akan ku perbetulkannya

Aku masih tak dapat menerima
Kesilapan kecil yang membawa bencana

Ohh
Saat manis yang kita lalui
Akan aku jadikan semuanya
Pengajaran untukku hadapi seluruh hidupku

Masih terasa kucupan darimu
Di saat kau melafazkan cinta
Kita berjanji kan tetap bersama sehingga akhirnya

Ohh
Aku masih tak dapat menerima
Kesilapan kecil yang membawa bencana

Saat manis yang kita lalui
Akan aku jadikan semuanya
Pengajaran untukku hadapi seluruh hidupku

Masih terasa kucupan darimu
Di saat kau melafazkan cinta
Kita berjanji kan tetap bersama sehingga akhirnya

Andai masih ada ruang untukku
Andai diriku masih punya waktu
Percaya padaku ku hapus dukamu segala resahmu

Ohhh
Jika
Dapatku kembali
Ke saat itu
Akan ku perbetulkannya




17 Januari 2012

Cela- BONEKA



Verse:
Rabak mata ku
Pena menari
Tinta berdarah

Rabak mata ku
Pena menari-nari
Tinta berdarah
Kata membara-bara

*Masanya ku bernafas
Ini terakhir kali
Puas sudah ku sesak
Dalam dunia sempit

Dulu tersungkur
Kini berdiri
Kau bermain api
Kini ku bakari
Dulu menunduk
Kini ku celik
Kau bermain api

Chorus:
Engkau mahu sempurna
Engkau jadi sempurna
Biar aku bahagia dengan cela ku
Engkau mahu malaikat
Turun dari kayangan
Biar aku bahagia dengan cela ku

Mengapa …..
Tidak engkau cermin saja
Diri mu yang sempurna, mempesona
Ku bahagia dengan cela

Mengapa…
Tidak kau bercinta saja
Dengan diri mu yang sempurna, mempesona
Ku bahagia dengan cela

(Repeat *)
(Repeat chorus)
Siapa yang mampu mencapai mahu mu
Bilamana kau juga seorang manusia?

Siapa yang mampu mencapai mahu mu
Bilamana kau juga seorang manusia?






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Haruslah anda tahu ♥