♥ berita baik ♥

30 Jun 2011

Penantian- Last Child




Diri ini
Telah lama menanti
Menantimu
‘Tuk memeluk hati ini

Hati yang selalu
Terukir namamu
Yang takkan mungkin hilang
Meski usang dimakan waktu

Jiwa ini
T’lah lama mencari
Mencari belahan dirinya
Yang telah lama pergi

Pergi ‘tuk menjauh
Bersama dirimu
Yang takkan mungkin pernah
Coba berpikir untuk kembali

Reff:
Mungkin semua harus terjadi
Kesalahan yang telah aku perbuat
Jadi penyebab kau pergi
Bila ku kan mati di sini
Mati dalam penantian yang tak bertepi
Dan terkubur dalam penyesalan yang tak berarti

Rasa perih selalu menghampiri
Menghampiri di tiap hayalku
Terlintas bayangmu
Bayang yang selalu menyiksa diriku
Walau selalu ku coba membakar indah kenangan itu

Back to Reff




29 Jun 2011

Diary Depresiku- Last Child


malam ini hujan turun lagi,
bersama kenangan yang mungkin luka di hati,
luka yang harusnya dapat terobati,
yang ku harap tiada pernah terjadi,

ku ingat saat ayah pergi dan kami mulai kelapran,
hal yang biasa buat aku hidup di jalanan,
di saat ku belum mengerti arti sebuah perceraian,
yang hancurkan semua hal indah yang dulu pernah aku miliki,

wajar bila saat ini
ku iri pada kalian
yang hidup bahagia berkat susana indah dalam rumah,
hal yang selalu aku berikan dengan hidup ku yang kelam,
tiada harga diri agar hidup ku terus bertahan,

mungkin sejenak dapat aku lupakan,
dengan minuman keras yang saat ini ku genggam,
atau menggoreskan kaca di lengan ku,
apapun kan ku lakukan ku ingin lupakan,

namun bila ku muliai sadar dari sisa mabuk semalam,
perihnya luka ini semakin dalam ku rasakan,
di saat ku telah mengerti betapa indah di cintai,
hal yang tak perah ku dapatkan sejak aku hidup di jalanan





Living Rock N Roll -The Azenders





 Download

Can you feel the air
Slipping through emotions all the time
And if you think I’m bothered
You took me up by surprise

Ladies in their best
All the lads are waiting for the time
To smash the silence dead
I’m gonna keep you alive

Because were living rock and roll now
Living rock and roll now
Because were living rock and roll now
Living rock and roll now

Can you feel the music
The beating of the drum I loose control
It is now or never
Were coming back for more yeayeayea

Baby I don’t wanna stay be like the other boys
Its just killing me forever no
We can be together
As long as were on the floor

Because were living rock and roll now
Living rock and roll now
Because were living rock and roll now
Living rock and roll now

Beyond the soul of our very last breath
Ladies and gentleman the azenders have arrived
All we need is rock and roll
So get up and take control

We are gonna show you what its like
To be the ones who live the rock and roll of life

Because were living rock and roll now
Living rock and roll now
Because were living rock and roll now
Living rock and roll now

We are gonna show you what its like
We are gonna show you what its like
We are gonna show you what its like

Living rock and roll now




24 Jun 2011

Bagak Tak Belagak

Best tak tajuk post nie? Haha.. Actually tak tau nak bagi tajuk ape post nie.. Mule2 nak wat tajuk ''cerita tentang Bagak'' tapi, mane la aq tau sangat cerita pasal dye, kang nampak cam gosip plak. Kan? Kan? Tak nak, tak nak.. Haha.. Ape-ape pun, Bagak atau name penuh Haziq Aliff Mohamad ni memang tak belagak pun. C0ol...



Bagak ni vocal STATIK band...
3tahun lepas lagu mule2 kenal ''Nikmat Sementara'' time mule2 dengar lagu ni macam pelik cz dia nyanyi ade slang2... Ish! Pelik! Cam nak kene sekeh je..haha! Tapi kan tapi... Dgr lame2 lirik dye semp0i dan best!..
Suke dgn lirik


''sesuatu dalam hatiku berkata
hari ini bagai untk selamanya
dan kau katakan
ini semua sementara 
di hari es0k kan kembali ke asalnya..''

lame2 aq pn chenta kat lagu nie.. Sampai la aq knl lagu kedua dari statik, (pandai2 je lagu kedua haha..)  tajuk lagu 2 ''cherita kita'' dgn adanya lagu yang lirik die cool ni  baru aku rase nak kenal muzik diorang dgn lbih dekat.. Cari punye cari punye cari dapatlah lagu best macam

''bintang''
''gelap ''
''aku dan kontroversi"
"Tanda Tanya"
"Kehadiranku"
"Dia"






memang best lah... Sampai sekarang aku tak bosan dgr lagu2 tue..
Dah tau  lagu2 tu aq suggest kat abang n adik aku, n myc0usin. kitorang ni mmg ske kongsi2 lagu nie.. Walaupun dyorang mcm xberape suke lagu2 statik ni mule2, Tetap msukkan dalam f0n dyorang bagi dgar.. Yela lagu ni kdg2 klu dgr mule2 mmg xbest... Dgr byk kali baru best!..kan?

Then, tahun ni baru dapat tau yang vocal statik band 
ni ade projek solo yang dikenali sebagai Bagak.. Lagi best plak 2 lagu2 dye.. Lagu2 yang aku dengar

''Curiga"
''Disisimu"
''Temu janji di galaksi"
"gadis dan rahsianya"
DaN
"sekadar hiburan semasa"

best... Lagu Bagak ni catchy... Selalu usha2 kat page ni 
supaya aku tak ketinggalan lagu dia.. Tapi macam ade yg ketinggalan je.. Xpe cari lagi.. Hehe!...

To Bagak Enj0y and c0ol...

Cakk!!! hakhak.... sorry curi pic.... sweet......




22 Jun 2011

My Alexandra-Bliz (lagu dan lirik)




 BLiZ - My Alexandra

  weblagu.com




I will never fall again
I will rise upon my time is dead!
Should I’ve been considering
By the time I’ve found my only one

Hush now, nothing to be scared
No one dare to blame my Alexandra
Fear not, the poison of my love
You’re the only cure my Alexandra

You weren’t meant to suffurcate
In this cruelty violent of the world
Should I never be absurd
Or am I the victim of my prey

Hush now, nothing to be scared
No one dare to blame my Alexandra
Fear not, the poison of my love
You’re the only cure my Alexandra


21 Jun 2011

AkU DaN ReaLiTi: Lebih Ramai Lelaki Mati Akibat Rokok & Arak

AkU DaN ReaLiTi: Lebih Ramai Lelaki Mati Akibat Rokok & Arak: "LONDON: Kemungkinan kematian sebelum usia 65 tahun di kalangan lelaki akibat terlalu banyak merokok dan minum arak adalah dua kali ganda be..." Custom Glitter Text

17 Jun 2011

Temujanji Di Galaksi- Bagak (Statik) (lagu dan lirik)







Mungkin aku tak pernah mengatakan
mungkin aku terlupa mengingatkan
Di bimasakti aku menunggumu..
Di galaksi ini kita kan bertemu..

Mungkin aku tak pernah mendugakan
Mungkin aku terlupa menjelaskan
di bimasakti aku menunggumu,
di galaksi ini kitakan bertemu..

Mungkin kau tak pernah merasakan
bertemu janji di galaksi yang penuh 
dengan bintang berkerlipan..

Mungkin aku tak pernah mengharapkan
Mungkin aku terlupa menyatakan..

Dibima sakti aku menunggumu
Digalaksi ini kita kan bertemu..

Mungkin kau tak pernah merasakan
bertemu janji di galaksi yang penuh
dengan bintang berkerlipan....


14 Jun 2011

Curiga - Bagak (Statik)(Lagu,Video, Lirik)





Siang malam ku menunggu
Namun dia kata rindu, seriuskah?
hanya sekali seminggu
Panggilan datang darimu, seriuskah?

Bila saja fikiranku
Menilai kelainanmu, seriuskah?
Siang kerja malam tidur
Kau ingin masa rehatmu, seriuskah

Seriuskah.....
Kucurigakan
Dia Kelihatan mencurigakan
Bila itu bukan yang ku berikan

Bibirnya penuh kenyataan
Ku curigakan
Kian hari kian berjauhan

Dia berikan seribu alasan
Bibirnya penuh tiap kenyataan












02 Jun 2011

Cerita Tentang Bliz

How i know bliz band?




Jakalll                  Opie                        Adib
LACOV
REMMURD
SSAB

Bliz.............

''Ganas tapi C0meyl..''
Hakhak..
Xtau sbenarnye nak mule dari mane, korang penah baca majalah ujang kan??
aritu cik cooler baca majalah Ujang episod 363'' bumper puasa taun 2009
.(wah! Ingat tue...) Maknenye baru lagi la kan? Hakhak! 
tengah selak2
baca majalah tuh,baca artikel dari pakcik din tajuk dia 



YANG KORANG PERLU TAHU 
PASAL KARTUNIS MAJALAH UJANG
DI BULAN PUASA.


Terbace ab0ut kartunis Jakalll A.K.A Jack atau Zahrin Zam.
pakcik Din say tentang jakalll "


-Jakalll-

Beliau ni suko buek kojo
sambil dongar discman.
Pada mulonyo
pakcik ingat beliau layan lagu.
Iyola si Jakalll kan budak 
band... Bliz
,rupo-ruponyo beliau dongar 
ceramah agama.
Ish... Ish... Ish.. Tak sangko pakcik.. 

"
cam tu la flashback nyer hakhak!
Tibe2 terfikir..
Budak band?? 
Kebetulan time tu kat majalah tue ade lampiran 
VCD HEAVY DRAMA s0undtrack lagu dia macam catchy jew... 
Tapi xtau sape nyanyi yang pasti tu mesti indie band... Byk2 kali dgr cam
best plak.. Dah lame dengar baru tau lgu tuh lagu "Mimpi Yang Mati-Bliz'' 
bile try tgk kat youtube lagu2 Bliz ni..Baru kenal dyorg nih sape.. 
Rupenye mamat tangan belang tuh pemain bass band ni.. 
Haha.. Tapi pape p0wn tangan belang tu buat aq senang
nak kenal tu bliz band. Just tengok band yg ade
s0rang tangan belang tudah tau tu band bliz. Hehehe...
3lagu Bliz mule2 dengar
lagu 
"Akhirat" 
.dengar cam ganas2 jew...
Macam Muse p0wn ade suare Mohaid nih.
.ganaz tapi comeyl.. Haha!..


3 lagu tu jew dengar...
Pastu suatu hari ade budak yang berjiwa Indie nie add me kat facebook,
kami pun kongsi la muzik2 indiependent Malaysia.....
Baru la dapat kenal page Bliz band dari dia.. 
Kat situ baru tau banyak lagu Bliz...
Lagu slow2 yang tak jiwa kacau pun ade rupenye.. Hehe..
Macam 

 best2.....


Pape p0wn dyorg nie Ganaz tapi C0meyl..''... ^_^
hahax........


Nie Page dyorang.. like jangan tak like k....




P/s: Yg 2 org nie xbape knl la... bru kew ek?? hehehe..





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Haruslah anda tahu ♥